Sari la conținut

Discuţii privind un coridor de securitate suplimentar, de la Marea Baltică la Marea Neagră

 

"Am subliniat necesitatea ca România, împreună cu Polonia, să-şi întărească relaţiile şi cooperarea în plan politic şi militar, în aşa fel încât să realizăm un coridor de securitate suplimentar, de la Marea Baltică la Marea Neagră", a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a mai spus că subiectele discutate au fost legate de statul de drept, parteneriatul strategic cu SUA, situaţia de securitate din zona Europei Centrale şi de Est, având în vedere vecinătătatea României cu Ucraina şi Rusia.

Tăriceanu a adăugat că discuţiile au privit şi probleme legate de stabilitatea politică, dar şi de atragerea de investiţii americane.

"Cele mai importante subiecte, din punctul meu de vedere, sunt cele de ordin politic şi strategic: parteneriatul cu SUA, apartenenţa noastră la NATO, necesitatea ca România să dea dovadă că e capabilă să fie nu numai un beneficiar de securitate, ci şi un furnizor de securitate", a spus Tăriceanu.

El a arătat că, în acest sens, a fost subliniată importanţa pactului pe Apărare, care va susţinut de toate partidele politice privind o alocare bugetară de 2% pentru acest domeniu.