Sari la conținut

Distracţie încheiată la spital. O tânără britanică şi-a rupt mâinile pe o pârtie din Poiana Braşov

Fata de 17 ani din Marea Britanie a venit în România ca voluntar şi lucra pentru bolnavii de cancer. În weekend a vrut să se relaxeze şi a ieşit cu câţiva prieteni şi cu tatăl său pe o pârtie din Poiana Braşov. Nimeni nu s-a gândit însă că o cursă cu bila gonflabilă ar fi putut să o coste viaţa.

În primele momente după finalul cursei prietenii tinerei nici măcar nu îşi dau seama că fata s-a accidentat. Tânăra s-a plâns însă de dureri groaznice la ambele mâini.

Una dintre prietenele tinerei susţine că angajaţii firmei, care se ocupă de zona de zorbing, au lăsat-o pe fată în bila gonflabilă până au venit medicii.

Anna Perolls, prietena fetei rănite: „Ei nu voiau să taie bila, pentru că nu voiau să-şi strice afacerea şi a durat mai bine de jumătate de oră să-i convingem că trebuie să taie bila. În interiorul bilei aproape s-a sufocat, era blocată într-un spaţiu foarte mic. Tatăl ei a intrat cu ea în bilă şi îi ţinea una din mâini imobilizată.”

Magdalana Piroska, director medical Ambulanţa Braşov: „Echipajul împreună cu salvamontul a trebuit să taie bila gonflabilă cu cuterul şi să scoată pacienta. S-a stabilit la spital că e vorba de o fractură la ambele braţe.”

Inspectorii OPC au verificat modul în care fata a fost asigurată în hamuri. au descoperit că firma de agrement nu are actele în regulă.

Reprezentant firmă: „Mâinile nu le are legate, le are sub forma asta prinse.”

Sorin Susanu, comisar ŞEf CRPC Braşov: „Autorizaţia şi legalitatea funcţionării strict pentru aceste sporturi de vară nu ne-a putut fi prezentate.”

Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov: „Este un loc cesionat de către o firmă privată. Ea este reponsabilă de tot ceea ce se întâmplă.”

Mai mult, tânără britanică nici măcar nu a semnat declaraţia pe proprie răspundere la începutul cursei. Actele erau doar în română, aşa că pe documente apare semnătura unei pritene.

Reporter: Ea nici nu avea voie să se dea că nu avea 18 ani.

Reprezentant firmă: Ba da, a îndeplinit toate cerinţele, totul OK, ne-am ocupat de ea a fost în siguranţă.

Reporter: Nu a semnat nici măcar actul pe propria răspundere.

Reprezentant firmă: Ba da este semnat.

Reporter: Este semnat de o altă fată, nu de ea.

Reprezentant firmă: Vedem acum cum rezolvăm toată problema, OK?

Părinţii fetei se gândesc să dea în jucată firma de agremenet. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.