Distracții periculoase la mare. Mulți turiști se aleg cu fracturi după ce practică sporturi extreme

Data publicării:
mare-2

Mare atenţie la modalităţile de distracţie de pe litoral. Toţi mai mulţi amatori de sporturi extreme ajung la spital cu fracturi, pentru că nu folosesc echipamente de protecţie.

Turiştii care se dau cu celebra banană ar trebui să poarte cască de protecţie, pentru a evita loviturile provocate la contactul cu apa în timpul virajelor bruşte. Acest lucru nu se întâmplă însă, motiv pentru care, spun medicii de pe plajă, tot mai mulţi turişti vin la corturile de prim ajutor plini de vânătăi, entorse ori cu dureri de cap.

Anul trecut, de exemplu, pe plaja din staţiunea Eforie Sud, salvamarii au scos la mal un bărbat care cântărea peste 100 de kilograme. Avea picioprul rupt. Căzuse de pe banană. Impactul cu apa a fost, pentru el, ca o cădere pe ciment.

La fel de periculos este şi blobbingul, cea mai în vogă activitate de vacanţă de la Costineşti. Pe suprafaţa apei pluteşte o pernă gigantică. Turistul amator de senzatii tari se aşează pe unul din locurile de la un capăt, în timp ce alte două persoane sar de la înălţime pe celălalt capăt al pernei. Căzătura este de la 5 metri înălţime, iar impactul cu apa este foarte dur.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri