DNA cere de la Guvern și Parlament documente privind ordonanța ASF. Reacția lui Valeriu Zgonea

Data publicării:
valeriu zgonea - mfax-6

Procurorii anticorupţie suspectează că actul normativ ar fi fost iniţiat la comanda unor firme de asigurare, care ar fi urmărit să-şi instaleze oameni în posturi-cheie.

Documentele solicitate vizează Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a redus numărul membrilor board-ului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi a impus o serie de criterii profesionale, prin care s-ar fi urmărit protejarea intereselor unei firme de asigurări.

Actul l-ar fi avantajat pe Ilie Carabulea, om de afaceri care controlează grupul Carpatica. Astfel, la conducerea autorităţii financiare urmau să ajungă persoane de încredere din cercul omului de afaceri. Ilie Carabulea, cel care controlează grupul Carpatica, şi fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mîrzac, au fost arestaţi preventiv.

În acest dosar a fost pusă sub acuzare și Laura Chițoiu, soția fostului ministrul de Finanțe Daniel Chițoiu.

La dosar ar urma să fie conexată o altă sesizare, legată de o altă firmă de asigurări, Astra.

Surse judiciare spun că Guvernul nu a dat un raspuns până acum la solicitarea DNA. Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a declarat nemulțumit de felul în care DNA a făcut această solicitare.

Ni se cer imperativ documente legate de votul și dezbaterea pe proiectul cu ordonanța ASF-ului. E pentru prima dată după foarte mulți ani când procurorul general nu corespondează cu Camera Deputaților. Ni se dă un sublocotenent ca persoană de contact și ni se atenționează că dacă nu le trimitem până mâine la 12 vor veni personal să le ia. Acest mod de comunicare nu este corespunzător cu democrația și statul de drept”, a spus președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri