Doctor C. Pivniceru: Familia mă suna, nu eram capabil fizic să mă aplec să caut telefonul

Data publicării:
catalin pivniceru medic

Doctorul Cătălin Pivniceru își amintește fiecare detaliu al dramei prin care a trecut. Spaima pe care a îndurat-o i-a schimbat viața.

„Am știut că o să ne prăbușim când am văzut brazii sub noi, la o altitudine la care nu aveam ce căuta. Şi la scurt timp, la câteva secunde, am simțit o izbitură și mi-am pierdut conștiința”, a povestit specialistul în chirugie generală.

A fost scos din avion de colegii săi. Atunci când şi-a revenit a văzut-o pe studenta Aura Ion întinsă pe jos, învelită în pături şi haine groase.

„Nu a mișcat mâini, nu a mișcat picioare până când a fost luată de acolo, după nu știu exact câte ore. L-am văzut pe doctorul Radu. Părea cel mai bine dintre noi. Şi l-am văzut pe doctorul Ianceu, care părea următorul ca validitate, deși îi șiroia sângele dintr-un picior și șchiopăta. Şi l-am văzut pe doctorul Valentin Calu, care era într-o condiție asemănătoare cu a mea și anume, destul de proastă”, își mai amintește medicul Cătălin Pivniceru.

Acesta a fost sunat de familie imediat după ce s-a aflat de accident.

Mi-am auzit telefonul sunând multe ore în preajma mea. Nu am fost capabil fizic să mă aplec să îl caut. A fost imposibil. Deși, vă dați seama ce impact psihologic pentru familia mea. Am o familie extraordinară și suntem foarte uniți şi ne iubim foarte mult unul pe celălalt. Am un copil, am mama acasă cu noi. Și chestia asta chiar m-a durut, că nu le puteam spune măcar că exist”, a mai mărturisit doctorul.

A luat legătura cu familia abia a doua zi, când o asistentă l-a ajutat să vorbească cu soția sa. Nu are nimic de reproșat nimănui, nici autorităților, nici celor implicaţi în operaţiunile de căutare. A fost impresionat de hotărârea celor care au plecat în căutarea avionului căzut şi de dăruirea medicilor din Cluj, care i-au tratat pe răniţi.

Am să mă rog în fiecare zi pentru cei care au fost cu mine. Începând cu cei care ne-au găsit, cu cei care au luptat să fim găsiți, cu cei care ne-au găsit fizic. Lucrul ăsta ne obligă să mergem cu mare forță înainte pe linie profesională. Să mergem mult mai sus. Eu consider că asta e o obligație. Nu întâmplător ni s-a întâmplat ce s-a întâmplat și nu întâmplător am scăpat”, a mai spus Cătălin Pivniceru.

Drumul până la recuperarea completă va mai dura, spun specialiştii. Abia după ce rănile sale vor fi vindecate complet, chirurgul Cătălin Pivniceru va putea să continue cursul de doi ani de prelevare de organe, la care s-a înscris înainte de tragedia din Apuseni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri