DOCUMENTAR Digi24 | „ROMÂNIA LA proTEST”, povestea celei mai ample mobilizări civice

Data actualizării: Data publicării:
FOTO PROTESTE BOGDAN BUDA 1
Foto: Bogdan Buda

Să ne luăm răgazul ca să privim mai de aproape un eveniment, mai bine spus o serie de evenimente care deja au intrat în istorie. Cel mai mare protest de stradă din istoria României.

În momentul său maxim, pe tot teritoriul României au protestat în acelaşi timp 600.000 de oameni. Tentaţia cifrelor este foarte mare și de aceea, Digi24 și-a propus mai mult. A vrut să-i cunoască pe protestatari şi să ştie cum funcţionează mecanica acestui uriaş val de civism.

Să ne reamintim. Totul a pornit de la lipsa de transparenţă, pentru unii chiar aroganţa cu care Guvernul a dat o ordonanţă prin care schimba definiţia unor infracţiuni de corupţie. Supărarea societăţii a fost uriaşă şi, după 27 de ani, kilometrul zero al rezistenţei în România s-a mutat de la Piaţa Universităţii la Piaţa Victoriei. #Rezist e mesajul care a unit sute de mii de oameni. Scris pe pancarte, în zăpadă sau în postări multiplicate pe internet. #Rezist strânge laolaltă oameni foarte diferiţi ca vârstă, ca profesie, dar care au aceleaşi aşteptări. Iată poveştile lor în „ROMÂNIA LA proTEST”, un film Digi24 pe care vă invităm să-l urmăriți în materialul video de mai sus.

Iată și o galerie foto, cu imagini de la protestul de joi, 16 februarie, pe care ni le-a trimis telespectatorul Valentin Sarca (click pe prima imagine, pentru a le vedea pe toate celelalte):

protest ciurlea valentin sarca
protest ciurlea valentin sarca

Varianta subtitrată în limba engleză a documentarului poate fi urmărită aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri