Dogtown, oraşul pustiu al câinilor vagabonzi, proiect cu dedicaţie eşuat

Data publicării:
dogtown

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, promitea anul trecut, spre final de campanie electorală, că maidanezii de pe străzile Capitalei vor fi duşi la un adăpost ridicat în satul Uzun, judeţul Giurgiu. La deschiderea centrului, Primăria a dus acolo 40 de câini fără stăpân, dar după aceea nu s-a mai întâmplat nimic. Imediat după lansarea cu mare fast a centrului, au apărut o serie de acuzaţii la adresa lui Sorin Oprescu. Primarul a recunoscut şi atunci, şi acum, că adăpostul a fost construit de Asociaţia Portico, condusă de câţiva prieteni ai fiului său.

Dogtown ar fi trebuit să fie un oraş al câinilor maidanezi. Adăpostul ridicat cu 100 de milioane de euro, bani proveniţi din sponsorizări, are o capacitate maximă de 4000 de câini, dar cu toate acestea, acolo sunt de zece ori mai puţine patrupede fără stăpân. Sorin Oprescu promitea că toţi câinii adunaţi de pe străzi din Bucureşti vor fi duşi acolo, numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Eu, Sorin Oprescu, am declarat atunci că am adunat pe toţi oamenii care, colegi sau prieteni de-ai băiatului meu... eu am stat de vorbă cu ei şi am întrebat dacă nu e cazul să facă şi ei ceva pentru Bucureşti (...) că nu pot să mă descurc cu banii de buget sub nici o formă. Nu a existat nici un fel de condiţie. (...) Primăria nu a cheltuit un leu”,a declarat miercuri Sorin Oprescu.

Adăpostul de la Uzunu a fost ridicat de Asociaţia Portico, din care fac parte prietenii fiului său, lucru recunoscut ulterior de Sorin Oprescu, după ce informaţia a ajuns în presă. În momentul lansării, primarul declara:

Vom strânge câinii în principal din zona şcolilor, a spitalelor, de pe marile bulevarde etc. Acest adăpost e o provocare pentru noi toţi, pentru societatea civilă şi pentru orice iubitor de animale care doreşte să se implice în continuarea şi extinderea acestui proiect.

La mai bine de un an de la aceste declaraţii, la adăpostul de la Uzunu sunt doar 400 de câini, din care doar 40 aduşi de Primăria Capitalei. În schimb, municipalitatea are prevăzut în bugetul pe anul acesta 1,3 milioane de euro pentru extinderea adăpostului primăriei de la Mihăileşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri