Doi bărbaţi rătăciţi pe un câmp din cauza ceţii, găsiţi după trei ore. STS: Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura

Data publicării:
camp zapada mediafax

Potrivit primarului comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localităţile Săcele şi Corbu, dar, din cauza vizibilităţii reduse, nu şi-au putut da seama unde sunt. Ei au sunat la 112 şi singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.

"A fost luată legătura cu Enel, pentru a vedea în ce zonă se află stâlpul respectiv, iar în ajutorul lor au pornit militari ai ISU Dobrogea şi jandarmi", a spus primarul din Corbu.

La rândul lor, reprezentanţii ISU afirmă că cele două persoane rătăcite au sunat la 112 în jurul orei 9.30, fără a putea preciza locul unde se află. Ele au spus doar că se află pe un câmp înzăpezit, între comunele Săcele şi Corbu, iar ulterior ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.

La operațiunea de căutare au participat 30 de pompieri și 25 de jandarmi, cele două persoane fiind găsite după trei ore.

STS spune că operaţiunea de salvare a fost întârziată de operatorii ISU care au greşit procedura.

Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă”, a transmis Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri