Doi copii au găsit 3.000 de lei pe stradă. Gestul lor a surprins tot oraşul

Data actualizării: Data publicării:
copii bani

Doi copii din Râmnicu Sărat au oferit o adevărată lecţie de onestitate. În urmă cu două seri, după ce au plecat de la şcoală, Denis şi Ionuţ au găsit pe trotuar mai multe bancnote împrăştiate. Le-au adunat pe toate şi s-au dus la prima secţie de Poliţie Locală, unde au predat cei 3 mii de lei. Gestul celor doi copii i-a impresionat pe poliţişti, dar şi pe profesorii de la şcoala, care i-au dat ca exemplu colegilor.

Ionuţ şi Denis se îndreptau spre antrenamentul de la fotbal când, în faţa lor, un bărbat a pierdut, pe stradă, mai multe bancnote. Băieţii le-au strâns imediat şi au decis să ducă la poliţie cei 3.000 de lei.

Denis Mahulea, elev: „Am rămas uluiţi pentru câteva minute nu ştiam dacă erau falşi sau adevăraţi şi am decis să îi luăm să îi ducem la poliţie. Poate acel om a muncit foarte mult pentru acei bani şi avea nevoie de ei”.

Ionuţ Bedereag, elev: „Eu am învăţat să duc banii la poliţie de la părinţi. Când găsesc nişte bani pe jos importanţi, să îi ducem la poliţie”.

Cu ajutorul unor camere de supraveghere montate în zonă, poliţiştii locali au identificat imediat persoana care i-a pierdut.

Dan Bucur, şeful Poliţiei Locale Râmnicu Sărat: „În urma verificărilor am depistat şi persoana care a pierdut banii, a fost invitat la sediul nostru unde şi-a recuperat întreaga sumă de bani.”

Cei doi elevi au devenit un model în şcoala la care învaţă, atât pentru profesori, cât şi pentru colegii lor.

Profesoară: „La orele de dirigenţie probabil că li s-a spus ce au de făcut când întâlnesc bani pe stradă”.

Profesor: „I-am felicitat, i-am dat drept exemplu la toate clasele”.

Bărbatul care a pierdut banii a dorit să rămână anonim, dar i-a recompensat pe cei doi elevi pentru gestul lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri