Doi copii din Cisnădie şi bunica lor, grav răniţi în urma unei explozii

Data publicării:
2303 20cisnadie-56398

Vecinii povestesc cum au fost treziţi din somn de o explozie. Ei spun şi că micuţii, în vârstă de patru şi şapte ani, au suferit arsuri grave, mai ales pe faţă.

În casă se aflau cinci persoane: doi copii, împreună cu bunica, şi alţi doi străbunici. Unul dintre vecini a sunat la 112 şi a intrat imediat după explozie în clădirea afectată. În câteva secunde a reuşit să îi scoată pe supravieţuitori dintre dărâmături.

Plângeau… Erau în panică copiii! Vă daţi seama... la patru şi la şapte ani...”, povesteşte vecinul.

Din primele cercetări rezultă că explozia s-ar fi produs într-o baie de la parter, în preajma unei centrale termice, după ce unul dintre copii ar fi aprins becul în încăpere. Explozia a distrus şi geamurile unei alte case din apropiere.

Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât bucăţi din peretele exterior al casei au fost proiectate peste o maşină din apropiere. „De reparat nu prea mai am ce să repar la ea…”, se plânge proprietarul maşinii. „Sper să se rezolve până la urmă. La urma urmei, copiii să fie bine!”, spune acesta.

Alături de pompieri şi de poliţişti, la faţa locului au venit şi reprezentanţii firmei care furnizează gazul în zonă. Aceştia au izolat zona şi s-au ferit să dea explicaţii cu privire la cauza exploziei. Casa nu era asigurată, iar pagubele ajung la câteva zeci de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri