Doi foști ambasadori ai SUA la București vorbesc despre România, după alegerea lui Klaus Iohannis

Data publicării:
amicul klaus iohannis-4

Mark Gitenstein, ex-ambasador SUA: Am avut o relaţie foarte bună cu preşedintele Băsescu şi am o relaţie normală cu preşedintele ales Iohannis. Nu îl cunosc atât de bine, am avut contacte bune de când a fost ales şi cred că va fi un preşedinte excelent al României. Am fost în România pe 16 noiembrie, pentru o şedinţă de board la Fondul. Eram în camera de hotel şi urmăream ce se întâmplă. Nu aveam de gând să cobor la Universitate, dar am dat drumul la televizor, tocmai vorbeam cu soţia mea la telefon, şi am văzut un grup de tineri români fluturând 3 steaguri: al României, al Marii Britanii şi al Statelor Unite. Mi-am dat seama că ceva se schimba fundamental în România. Când am coborât, demonstraţia tocmai se termina şi am văzut aceşti tineri minunaţi, energici şi mi-am dat seama... ştiţi, aspiraţiile şi speranţele sunt foarte mari. Şi cred că provocarea pentru preşedintele Iohannis este că trebuie să îndeplinească aceste speranţe. Ele nu pot fi spulberate din nou.

Alfred Moses, ex-ambasador SUA: Faptul că domnul Iohannis a fost ales ca reprezentant al etniei germane, nu al celei române, nu a ocupat niciodată un post la nivel naţional, el venind din Sibiu, un oraş-model în munţii Carpaţi, oarecum diferit de mare parte a României, toate acestea arată că românii nutresc ceva diferit, că îşi pun încrederea în schimbare, caută cu disperare schimbarea, şi spun că ce a fost până acum nu a fost destul. Deci, vom vedea. Cum am spus, nu l-am întâlnit până acum pe preşedintele Iohannis dar şi eu am cele mai bune gânduri pentru el şi pentru România.

Sâmbătă de la 22.30, puteţi urmări interviurile integrale cu cei doi foşti ambasadori ai Statelor Unite la Bucureşti, Mark Gitenstein şi Alfred Moses, în emisiunea Paşaport diplomatic cu Balazs Barabas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri