Doi oameni au murit după ce au fost înţepaţi de albine. Mașina cu care au fost aduse ar fi stat mult în trafic

Data actualizării: Data publicării:
stupina de albine_shutterstock_292606823

Doi oameni au murit, sâmbătă, iar un al treilea este în şoc anafilactic dupa ce au fost înţepaţi de albine, în satul Aldeni, comuna buzoiană Cernăteşti, scrie News.ro. Primarul comunei a explicat în direct la Digi24 că de vină ar fi neglijența celor trei. Însă, tot el a spus că mașian cu albine ar fi stat mult în trafic, la Mărăcineni.

Actualizare 12:20. Petrică Mârzea, primarul comunei Cernătești, a declarat pentru Digi24 că cei trei erau muncitori la stupine și că incidentul s-a produs în urma neatenției lor.

O neglijență a unor apicultori, altceva nu putem numi. Nu prea se transportă ziua (albinele, n.r.). De aici a plecat totul. Erau trei băieți din Berca, vin în zona noastră fiind foarte mulți salcâmi și la unul dintre băieti l-a înțepat, i-a venit rău, se pare că avea și epilepsie. Au vrut să plece cu el, fără să-și dea seama că au desfăcut chingile și au înșirat stupii și s-au spart în spatele lor”, a spus edilul.

El a precizat că zona este una de interes pentru apicultori.

E și foarte cald. Au avut și o folie peste stupi, probabil să nu zboare în timpul transportului. Au fost foarte agitate. Unul a murit în drum spre spital, pe celalălt l-am găsit mort lângă mașină. Al treilea și-a revenit, a plecat cu salvarea spre Buzău, am putut lua date de la el”, a mai spus Petrică Mârzea.

 

Eu am chemat în jur de zece apicultori din zona noatră, au încărcat stupii, i-am dus într-un loc mai ferit de sat și au văzut cu ochii lor ceea se lăudau șiei pănă acum că poa' să mă înțepe 5-10 și când l-au văzut pe cel mort nu cred că le mai trebuie”, a mai spus primarul.

El a adăugat că stupii erau aduşi din altă zonă, iar maşina ar fi stat mai mult în trafic în zona podului de la Mărăcineni, unde se desfăşoară lucrări de reparaţii. 

Petrică Mârzea a mai spus că oamenii au fost înștiințați să nu iasă din case, iar acum albinele încep să se liniștească.


Din primele informaţii furnizate de reprezentanţii Jandarmeriei Buzău, cele trei persoane au fost atacate de mai multe albine agresive.

Doua dintre ele au decedat, iar a treia este în şoc anafilactic.

La faţa locului sunt autorităţi locale, jandarmi, poliţişti, dar si apicultori şi medici de la Ambulanţă, care incearca să salveze persoana care e în şoc anafilactic.

De asemenea, zona a fost izolată.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri