Doi reținuți după violențele de la mitingul diasporei

Data actualizării: Data publicării:
20180810_protest bucuresti 10 august_INQUAM_Photos_Adriana_Neagoe_204132
Foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe

Doi bărbați au fost reținuți, după confruntările violente de vineri seară, de la mitingul diasporei. Suspectați de agresarea unor jandarmi, ei ar putea fi arestați preventiv, dacă Tribunalul București dă curs cererii procurorilor în acest sens.

Cei doi au 24 și, respectiv 30 de ani, și sunt acuzaţi de ultraj şi de tulburare a linştii publice.

Informațiile primare care au condus la identificarea celor doi au provenit de la subunitati ale Politiei Capitalei, iar cercetările continuă.

Poliția Capitalei preciza sâmbătă seară că în total în acest caz au fost audiate 19 persoane. Audierile sunt făcute de procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri, la sediul Poliţiei Capitalei.

„În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate  de aceştia”, spunea Poliţia Capitalei, reamintește news.ro.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat sâmbătă seară că 64 de echipe operative formate din poliţişti şi procurori lucrează pentru identificarea autorilor violenţelor de la mitingul de vineri seară din Piaţa Victoeiei. Ea a spus că este o activitae complexă şi se derulează cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică.

Zeci de mii de oameni nu s-au lăsat intimidați de intervenția în forță a jandarmilor de vineri și au ieșit aseară, din nou în Piața Victoriei, să-și strige nemulțumirile. Totuși, 24 de ore nu au fost suficiente, ca să-i facă pe protestatari să dea uitării confruntările din prima zi. Poate tocmai indignarea nu i-a lăsat să stea în case, așa că și-au dat din nou întâlnire în fața Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri