Doi soți din Dorohoi s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Avertismentul medicilor: poate fi fatal

Data publicării:
ambulanta smurd pe care scrie numarul de urgenta 112
O ambulanță SMURD a intervenit la fața locului.

Doi soți din Dorohoi, județul Botoșani, s-au intoxicat cu dioxid de carbon de la mustul fermentat. Medicii atrag atenția asupra pericolului din timpul fermentării mustului: câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale, potrivit Mediafax.

Cei doi soți din Dorohoi au cu vârste de 60, respectiv 64 ani și au fost la un pas să-și piardă viața după ce au intrat în beciul unde au pus mustul la fermentat.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) arată că prima care a intrat în beci a fost femeia și, pentru că nu s-a mai întors în casă, unde era așteptată de soț și câteva rude venite în vizită, bărbatul s-a dus să o caute.

Câteva clipe mai târziu, aceștia au fost găsiți în beciul casei și nu răspundeau la strigătele celor din jur.

Două echipaje din cadrul ISU Botoșani, dintre care și o ambulanță SMURD au intervenit pentru a le acorda primul ajutor celor doi soți, iar în sprijin a intervenit și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, spun reprezentanții IGSU.

Butoaiele depozitate în beciurile care nu au căi de aerisire sunt un adevărat pericol, efectele asupra organismului fiind cauzate de reducerea cantităţii de oxigen în spațiile închise în care fermentează vinul. Dioxidul de carbon rezultat în urma fermentaţiei alcoolice este imposibil de distins. El nu are miros sau culoare, iar în câteva minute poate deveni fatal.

Pentru evitarea tragediilor, pompierii îi sfătuiesc pe cetățeni să fie prudenţi și să realizeze procesul de fermentare în spaţii deschise sau bine aerisite. Dacă fermentarea se produce în spații închise, este interzisă intrarea fără o aerisire corespunzătoare a locației respective.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri