Doi turci, acuzați de răpirea unui conațional în România

Data publicării:
turci

Bărbatul a reușit să scape în timp ce era transportat din Brăila spre București. A profitat de un moment de neatenție a celor doi, a forțat ușa autoturismului în care era ținut și a reușit să fugă cu un mijloc de transport în comun.

Dosarul a fost deschis în 2011. Cei doi turci acuzați de lipsire de libertate și victima aveau legături de afaceri. Suspecții l-au dus pe bărbat în subsolul unui imobil unde l-au ținut legat, iar sub amenințarea unui pistol i-au cerut 50.000 de euro pentru a fi eliberat. Cei doi au încercat să afle de la victimă ce fel de afaceri derulau câțiva cetățeni turci de pe raza municipiului Galați.

După 24 de ore de captivitate și amenintari, victima și-a sunat soția și i-a cerut să retragă cei 50.000 de euro din bancă. Banii au fost lăsați lângă o stație dezafectată din județul Brăila, așa cum ceruseră răpitorii.

În urma perchezițiilor din această dimineață, polițiștii au ridicat mai multe documente contabile, dar și acte incriminatorii. Cei doi cetățeni turci au fost reținuti și urmează să fie duși la audieri. Ei vor fi prezentați magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pe numele celor doi a fost deschis un dosar de urmărire penală sub acuzația de lipsire de libertate. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri