DOLJ. Un tânăr susţine că a fost bătut chiar în secţia de poliţie, pentru că a refuzat să semneze un proces verbal

Data publicării:
lovitura

Tânărul a ajuns la secţia de poliţie din Dăbuleni marţi seară, după ce a lovit cu picioarele câteva tomberoane din faţa sediului primăriei din oraş. Un trecător a anunţat poliţia, iar un echipaj a venit imediat la faţa locului. Băiatul a fost dus la secţie, unde a fost amendat. Nu vrut să semneze procesul verbal, iar poliţiştii l-ar fi luat la bătaie.

„Mi-a dat două palme de nu am ştiut de mine şi după aceea a venit alt coleg din spate şi mi-a dat un genunchi în burtă şi am căzut jos", a povestit Dan Ghiţă, tânărul care îi acuză pe poliţişti de violenţă.

Când l-au văzut căzut la pământ, poliţiştii i-ar fi dat pace. Tânărul spune că abia atunci a semnat procesul verbal. A ieşit apoi din secţia de poliţie şi şi-a sunat fratele.

„Am mers cu fratele meu la spital. Arăta jalnic, era bătut, plin de semne. A văzut şi domnul doctor, care a scris acolo plăgi rupte, zgâriate, la coaste, acolo unde i-a dat prima dat”, a declarat Ştefan Ghiţă, fratele celui agresat.

Poliţiştii au însă o altă variantă. Ei spun că băiatul a fost bătut de prietenii săi după ce a ieşit din secţie. Cert este că cei patru agenţi care au fost de serviciu în acea noapte au fost chemaţi să dea explicaţii şefului lor.

„Verificările sunt în curs de desfăşurare. Este prematur să tragem vreo concluzie. Este o chestiune de câteva zile până totul se va lămuri şi vă asigurăm de întreaga noastră transparenţă în luarea măsurilor de rigoare, dacă se impun", a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Tânărul şi-a scos un certificat medico-legal şi spune că va depune plângere la Parchet împotriva politiştilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri