Donaţii pentru maternitatea de la Drobeta Turnu-Severin, pentru schimbarea aparaturii vechi

Data publicării:
maternitate

Localnicii din Drobeta Turnu-Severin contribuie fiecare cu cât pot pentru dotarea Maternităţii Spitalului Judeţean cu aparatură modernă.

„Aparatura medicală este veche şi tocmai de asta m-am gândit să fac o donaţie din puţinul care este. Dacă noi nu ne ajutăm între noi, înseamnă că nimeni nu ne mai poate ajuta”, a spus unul dintre donatori.

„Este nevoie de multă aparatură, pentru că e vorba de schimbarea unor aparate de monitorizare a nou-născuţilor, de tehnologie din sălile de naşteri” spune Cristian Jianu, preşedintele Colegiului Medicilor din Mehedinţi.

Lucrările la noua Maternitate de la Drobeta Turnu-Severin au durat aproape patru ani, iar clădirea a fost dată în folosinţă fără dotările necesare. Funcţionează în continuare cu aparatura veche, pentru că licitaţia a fost blocată odată cu arestarea fostului preşedinte al Consilului Judeţean, Adrian Duicu.

„A rămas în continuare suspendată până la rezolvarea într-un fel a situaţiei existente. Se pare că nu se va mai finaliza această licitaţie”, afirmă Marinică Stoian, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu-Severin.

Spitatul Judeţean Drobeta Turnu-Severin a mai primit anul trecut o sponsorizare de 15.000 de euro, bani investiţi în aparatură pentru secţia de oftalmologie. Acum, o altă companie va cumpăra mobilier şi aparatură pentru secţia de pediatrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri