Dorin Cioabă îi trolează pe austrieci că îi lasă fără lebede, de supărare că nu am intrat în Schengen: „Le vom servi la ei acasă”

Data actualizării: Data publicării:
dorin-cioabă-lebede
Dorin Cioabă le transmite austriecilor că îi lasă fără lebede, de supărare că nu am intrat în Schegen FOTO: Facebook/ Dorin Cioabă

Dorin Cioabă, autoproclamatul rege al romilor, s-a arătat și el nemulțumit după ce, joi, Austria a votat împotriva aderării României la spațiul Schengen. Într-un mesaj postat pe Facebook, Dorin Cioabă le transmite austriecilor că „s-au pus cu cine nu trebuie” și că romii le vor mânca lebedele la ei acasă.

Dorin Cioabă glumește astfel pe seama unor relatări din anii 1990 potrivit cărora romii din România ar fi mâncat lebedele de pe un lac vienez.

„Vor fi numai pene de lebădă în toată Austria pentru ce au făcut României. Au cautat-o cu lumânarea. Romii mei, nu puteți să aduceți în țară lebedele, ca nu suntem în Schengen, dar le vom servi la ei acasă. S-au pus cu cine nu trebuie. Asta îi va durea cel mai tare”, a scris Dorin Cioabă pe Facebook, alături de un colaj cu fotografii care îl arată șezând pe un ponton deasupra unui lac cu lebede și rațe.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne a respins, joi, aderarea Bulgariei şi României la spaţiul Schengen, două voturi fiind împotrivă, în condiţiile în care era nevoie de unanimitate. Dintre cele 27 de ţări membre UE, Austria şi Olanda au votat împotrivă, cea din urmă menţionând că se opune doar aderării Bulgariei, conform unor surse concordante de la Bruxelles, care afirmă însă că discuţiile continuă pe tema aderării României şi Bulgariei.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri