Doru Bădescu a demisionat de la CNAS. Ar putea fi înlocuit de liberalul Cristian Buşoi

Data publicării:
Cristian Busoi ponta cnas facebook

Premierul Victor Ponta a precizat că Doru Bădescu şi-a prezentat demisia în urma discuţiei pe care a avut-o cu acesta, referitor la reacţia greşită în cazul nominalizării lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS, potrivit Mediafax.

„S-a grăbit în termeni exageraţi la ceva ce nu se întâmplase încă", a spus Victor Ponta la un post de televiziune.

Cristian Bușoi este, din 2007, europarlamentar PNL și, în actuala legislatură, face parte din Comisia Pentru Piața Internă și Protecția Consumatorilor.

În perioada 2004-2007 a fost membru al Camerei Deputaților, unde a făcut parte din Comisia pentru Sănătate. Înainte de a deveni parlamentar, a fost membru al Consiliului General al Primăriei Capitalei.

Motivul disputei: numirea lui Lucian Duţă

După ce fostul președinte al CNAS, Lucian Duță, a fost numit de Administrația Prezidențială membru al Consiliului de Administrație al Casei, un comunicat al instituției a calificat această decizie drept „o gafă a Administraţiei Prezidenţiale” și „o numire specifică organizaţiilor mafiote”.

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit ieri cu președintele demisionar al CNAS și i-a cerut să-și exprime public regretul față de această exprimare.

Pe de altă parte, Victor Ponta a arătat că că revenirea la CNAS a unei persoane cercetate penal, în legătura cu activitatea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, „reprezintă o situație de natură să împiedice buna funcționare a instituției,” se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Corpul de Control al premierului a sesizat de Curtea de Conturi şi CNAS în 2012 cu privire la încălcări ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sănătate şi în legatură cu aplicarea taxei clawback, cu prejudicii de milioane de euro, se amintește în comunicat. 

Citiţi şi:

V. Ponta: Numirea unei persoane cercetate penal poate perturba activitatea CNAS. L. Duţă: nu sunt cercetat penal  

CNAS: Numirea lui L. Duţă, „gafă a administraţiei prezidenţiale”, „specifică organizaţiilor mafiote”

Subiectul a fost dezbătut joi seară şi la emisiunea "Imparţial":


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri