Dosal penal după incidentul de la Universitatea de Petrol - Gaze din Ploieşti

Data publicării:
universitatea petrol gaze fb

Poliţiştii din Prahova s-au autosesizat şi fac cercetări pentru infracţiunea de port ilegal de substanţe periculoase în cazul incidentului produs, joi, la Universitatea de Petrol - Gaze din Ploieşti, unde 70 de persoane au fost evacuate după ce în corpul principal al clădirii s-a simţit un miros puternic iritant.

Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că, în urma incidentului de la Universitatea din Ploieşti, în care doi tineri au ajuns la spital, a fost deschis dosar penal şi se fac cercetări in rem.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că nu există un suspect şi că reprezentanţi ai conducerii universităţii au spus că bănuiesc faptul că în corpul de clădire a fost folosit un spray iritant lacrimogen.

În urma măsurătorilor făcute cu aparatură specializată s-a constatat că nu existau acumulări de gaze sau alte substanţe, însă măsurătorile au fost făcute după ce încăperea a fost aerisită, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Incidentul a avut loc, joi, la Universitatea de Petrol - Gaze, aproximativ 70 de persoane fiind evacuate din corpul I de clădire, de la etajul al patrulea, acolo unde sunt amplasate săli de curs şi laboratoare.

Decizia de evacuare a studenţilor şi angajaţilor universităţii a fost luată după ce în zonă a început să se simtă un miros puternic iritant, iar unei tinere i s-a făcut rău, acuzând palpitaţii.

La faţa locului s-au deplasat ambulanţe SMURD, dar şi o autospecială de transport victime multiple, 12 persoane fiind evaluate medical. Acestea acuzau ameţeli, iar în cazul a două dintre ele, o tânără şi un tânăr, s-a luat decizia de a fi transportate la spital. Persoanele au raportat greaţă, vărsături şi pierderi de cunoştinţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri