Dosare penale pentru mopediștii fără permis

Data publicării:
moped

De la intrarea în vigoare a noului Cod rutier, care obligă conducătorii de mopede să dețină permis auto, niciun conducător din județul Cluj nu și-a obținut actele pentru a putea circula pe drumurile publice conform legii.

„Noi am fost pregătiți cu toate probele noastre și de școală și de traseu și examinatorii, însă nefiind școlile atestate, n-au fost înscriși elevi”, a spus Dan Florian, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Cluj.

În Cluj-Napoca există o singură școală de șoferi care și-a putut permite să investească în motocicletele necesare pentru examinare. Costurile pot ajunge până la câteva mii de euro.

Aglomeraţie pentru obţinerea permisului e şi în judeţul Maramureş.

„Deoarece de la sfârşitul anului şi până la încceputul lunii n-am putut să facem nicio înscriere după noile norme, aşteptăm ca acestea să apară”, a subliniat Bogdan Pop, profesor de legislație auto și instructor categoria A.

Faţă de vechiul sistem, pe lângă probă de îndemânare în poligon s-a introdus şi proba de traseu. Este vorba despre o examinare în trafic. De la începutul acestui an, 115 de persoane din judeţul Maramureş s-au ales cu dosar penal pentru că au condus mopede şi motociclete fără permis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri