Dosarul Colectiv | Costin Mincu spune că două persoane în civil și cu legitimații au completat „dosarul PSI” anul trecut

Data publicării:
COSTIN MINCU AGERPRES

Pompierii nu au fost niciodată chemaţi la clubul Colectiv, pentru a face verificări, susțin autorităţile.

Raed Arafat: „Sunt diferite aspecte, știm clar că nu s-a solicitat, și trebuia avizul pompierilor. Nu au avut niciodată pompierii documente din partea clubului pentru a fi autorizată activitatea.”

Pompierii confirmă, într-o adresă trimisă la parchetul General, spusele secretarului de stat: „Acest obiectiv nu figurează în baza noastră de date, nu am fost informaţi de nici o altă autoritate de existenţa acestuia şi nu au existat solicitări de emitere a avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu sau sesizări cu privire la activitatea desfăşurată în respectiva incintă."

Înainte de a fi reţinut, Costin Mincu, unul dintre proprietari, a explicat însă cu lux de amănunte cum în urmă cu un an, două persoane care au susţinut că sunt din partea autorităţilor, au venit la club şi au întocmit documentaţia pentru dosarul PSI.

Declaraţia lui Costin Mincu: „Cele două persoane s-au prezentat la club, ne-au arătat legitimaţii de serviciu la care nu m-am uitat cu atenţie, erau îmbrăcaţi civil, iar legitimaţiile păreau a fi emise de autorităţi. La discuţia cu cele două persoane am participat eu şi Gancea Cătălin. Cele două persoane, dintre care pe femeie o cheamă Antonia sau Tonia ne-au întrebat dacă avem dosar PSI, le-am spus că nu şi atunci sau cu un alt prilej ne-au prezentat nişte formulare pe care le-am semnat, dar care au fost completate integral de dânşii, inclusiv nişte cărticele, unele în referire la personalul angajat, toate cu privire la PSI.”

Acum, ISU Bucureşti verifică dacă foşti sau actuali angajaţi ai instituţiei au fost vreodată la clubul Colectiv, dar fără să îşi fi anunţat superiorii.

De altfel, Costin Mincu este singurul care, prin intermediul avocatului, a transmis un mesaj public, în care îşi exprimă regretul pentru ceea ce s-a întâmplat în clubul său.

Alin Anastasescu, alt acţionar, a explicat şi cum a fost organizat concertul din 30 octombrie şi de ce trupei i s-a cerut să aducă cel puţin 400 de oameni la concert.

Declaraţia lui Alin Anastasescu: „Cu cât mai multe persoane vin la spectacol, cu atât chiria este mai mică. Justificarea este că, cu cât mai multe persoane vin la un concert, cu atât creşte consumaţia barului. Efectiv, creşte şansa de a face profit prin vânzarea de băuturi de la bar.”

Asta în condiţiile în care celor trei li s-a reproşat că au încurajat organizarea unui concert cu cât mai mulți oameni, deşi tinerii nu erau în siguranţă în caz de incendiu.

Cei trei acţionari au vorbit, la audieri, şi despre folosirea artificiilor, aruncând vina asupra celor care au organizat concertul.

Citiți și

Mari semne de întrebare legat de actele eliberate de Primăria sectorului 4 pentru Colectiv 

Dosarul Colectiv | Patronii au fost arestaţi. Anchetatorii au recuperat 70 de clipuri filmate în club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri