Sari la conținut

Două hoteluri din stațiunea Olimp au fost declasate

Turiştii care erau cazaţi la hotelurile Belvedere şi Amfiteatru din Olimp, ambele de două stele, îşi petreceau vacanţa în camere cu mobilier vechi, neschimbat de 20 de ani, dormeau pe lenjerii de pat murdare, iar în baie erau în pericol să se electrocuteze. Pentru cinci zile de concediu petrecute la limită oamenii plăteau chiar şi 1.400 lei.

- Uitaţi-vă şi dumneavoastră. Praful este neşters, cred că de anul trecut, nu de anul ăsta.

- Mizerie, nu se face curat în cameră, am ajuns seara târziu, veniţi de la Curtea de Argeş şi am ajuns foarte târziu. Baia era plină de păr, mizerabil pur şi simplu.

- Boilerul fără capace de protecţie la cabluri. Instalaţia toată este improprie. Căzile sunt de... nici nu ştiu ce să vă zic. Nici nu ştiu dacă aş spăla animalele aici.

Hotelurile din centrul staţiunii Olimp au fost declasate de inspectorii ANAT, iar o comisie le va reevalua. În plus, administratorii au fost amendaţi cu 90.000 lei, respectiv 50.000 de lei.

Alexandru Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului: „Aceleaşi condiţii ca într-un cămin studenţesc de pe vremuri de când eram eu student. Când am intrat aici lipsă de respect faţă de turişti, faţă de mass-media, faţa de români.”

Controalele vor continua pe litoral până la sfârşitul sezonului estival.