Două locomotive s-au ciocnit puternic pe ruta Videle-Giurgiu, un mecanic beat "a ratat" stația. Imagini de la locul accidentului

Data actualizării: Data publicării:
accident de locomotive in giurgiu
Primele imagini de la locul accidentului dintre două locomotive. FOTO: captură Digi24

Două locomotive care circulau în sensuri opuse pe aceeași linie s-au ciocnit într-o localitate din Giurgiu în timpul nopții. Mecanicii au fost răniți. Unul dintre ei era beat și nu a oprit la semnalul de oprire din stație. Circulația feroviară între București și Giurgiu este blocată și două trenuri au fost deja anulate. 

UPDATE 10.00 Apar detalii noi despre cauzele accidentului feroviar de la Giurgiu. Surse Digi24 spun că unul dintre cei doi mecanici, care consumase alcool, a continuat să mai meargă un kilometru după stația în care trebuia să oprească. 

Mecanicul locomotivei albastre trebuia să oprească în stația Toporu, aflată la un km de locul accidentului, dar și-a continuat drumul și a lovit locomotiva albastră.

Mecanicul din locomotiva galbenă a fost rănit și a plecat pe jos până la stația Toporu ca să anunțe accidentul. Femeia care era acolo a sunat la 112.

UPDATE 9.20. Primele imagini de la locul accidentului

UPDATE 9.00 Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, a declarat la Digi24 că accidentele feroviare sunt cauzate de salariile mici și de lipsa de personal. "Toți știu că nu au cine să fie schimbați și asta justifică inconștiența lor. Consideră că nu au ce pierde și că își găsesc loc de muncă oriunde", a spus sindicalistul. 

UPDATE 8.35. "Două locomotive private s-au ciocnit frontal între  staţiile Toporu şi Chiriacu. Conform primelor informaţii transmise de personalul feroviar ajuns la faţa locului, unul dintre mecanici nu a respectat semnalul de oprire din zona staţiei Toporu, a talonat un macaź şi a lovit frontal cealaltă locomotivă, care venea dinspre Giurgiu", conform CFR SA.

Cele două locomotive private sunt avariate, nu sunt deraiate, iar mecanicii au fost transportaţi la spital.

UPDATE 8.30. Dumitru Laurențiu, directorul AGIFER – care va face ancheta cu privire la accident – a declarat la Digi24 că urmează să se stabilească în ce circumstanțe a avut loc accidentul.

Se vor aduna probe de la materialul rulant și se vor lua declarații celor implicați,

Șeful AGIFER a spus că dacă unul dintre mecanici era beat reprezintă o chestiune de factor uman care reprezintă o încălcare a reglementărilor care țin de calea ferată.

UPDATE 8.20.Polițiștii au constatat că unul dintre mecanici era sub influența băuturilor alcoolice, cu 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost deschis un dosar penal, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Giurgiu.

Accidentul a fost sesizat la 112 la ora 3.23 de către o femeie care era impiegat de mișcare în stația Toporu.

Accidentul feroviar este anchetat de AGIFER, instituţie abilitată să stabilească cu exactitate cauzele producerii acestui eveniment feroviar.

UPDATE 7.58. CFR Călători a transmis că se anulează temporar trenurile pe relaţia Bucureşti-Giurgiu, deocamdată fiind afectate garniturile 9340 si 9341. 

Știrea inițială:

Accidentul s-a produs pe calea ferată care leagă localitățile Videle și Giurgiu, în timpul nopții, în jurul orei 3.00.

Cele două locomotive care aparțin unui operator privat s-au ciocnit puternic, o expertiză urmând să stabilească viteza cu care circulau.

Cei doi mecanici au fost grav răniți grav, echipajele medicale chemate la fața locului le-au dat îngrijiri și apoi i-au dus la spital.

Într-una din locomotive mai era o persoană, care însă a refuzat să fie dusă la spital.

Polițiștii de la Transporturi vor face investigații și vor verifica dacă documentele de ciruclație erau conforme și dacă mecanicii erau sau nu sub influența băuturilor alcoolice.

Comunicatul oficial al ISU Giurgiu:

Doi bărbați, în vârstă de 55 și 58 de ani, au ajuns la spital, în această noapte, în urma unui accident feroviar ce s-a produs între localitațile Toporu și Chiriacu. Evenimentul a avut loc la aproximativ un km de Gara Toporu, între două locomotive.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.

Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbați, găsiți conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de SAJ și transportați la Uniunea de Primiri Urgențe Giurgiu. Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive.

Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri