Două luni fără ei. Comemorare la altarul de la #Colectiv

Data publicării:
comemorare colectiv 2 luni

 „E frig, dar merită pentru cei care au fost aici, pentru cimentul ăsta. Să le aducem un omagiu, că de-aia venim aici. O să trecem greu peste”, spune un bărbat.

„Durerea este foarte mare. Eu sunt medic. E foarte greu să accept ce s-a întâmplat. Este de neacceptat că aceşti copii, mulţi dintre ei, au murit prin infecţii din spital. Îngrozitor”, mărturisește o femeie.

Mulţi oameni au venit cu copiii pe care vor să-i crească într-o societate în care astfel de tragedii nu se vor mai întâmpla:

„Am şi eu un copil, putea să fie şi el. E foarte dureros pentru părinţi. Sperăm să se schimbe ceva”, spune un bărbat.

Atâta timp cât suntem cu toţii aici, cu siguranţă se va schimba ceva. Eu sunt sigură de asta. Cei ca ei o să o ducă mai bine de acum încolo”, crede o tânără.

În urmă cu două luni, în seara zilei de 30 octombrie, în timpul unui concert al trupei rock Goodbye to Gravity, buretele şi lemnul de pe tavanul şi pereţii clubului Colectiv s-au aprins de la artificii. În urma tragediei, 63 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alți câteva zeci au fost răniţi. În prezent, patru răniţi mai sunt internaţi în spitalele din ţară şi alţi 19 în străinătate.

(VIDEO. Atmosfera de la Colectiv)

Exact la două luni după tragedie, ultimul dintre cei trei patroni ai Clubului Colectiv rămas în spatele gratiilor, Alin Anastasescu, a fost eliberat. Instanţa a decis să fie cercetat, în continuare, în arest la domiciliu.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri