Două tramvaie s-au tamponat la Arad. Un echipaj SMURD intervine

Data publicării:
ambulanta smurd mediafax-1

Două tramvaie s-au ciocnit în Arad, un echipaj SMURD fiind trimis pentru a acorda prim ajutor unei femei care a fost rănită în accident.

(MEDIAFAX FOTO)

Accidentul a avut loc pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad, iar cele două garnituri de tramvai circulau în acelaşi sens, însă la mică distanţă una de cealaltă.

Conform martorilor, când primul tramvai a frânat, al doilea vatman nu a avut timp să frâneze şi a lovit puternic vagonul din spate al primei garnituri.

În urma impactului, ambele garnituri au suferit avarii importante, iar o pasageră din tramvaiul care circula în spate, precum şi vatmanul acestei garnituri, au fost răniţi.

O femeie a fost rănită, ea fiind transportată la spital, a declarat la Digi24 George Pleşca, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Zona unde s-a produs accidentul a fost delimitată şi blocată.

A fost demarată o anchetă pentru a se stabili contextul în care a avut loc accidentul şi dacă a fost o vorba de o eroare umană sau de o defecţiune la sistemul de frânare.

Două antecendent în Arad

În urmă cu cinci luni, călătorii unui tramvai din Arad au trăit momente de groază pentru. Vagonul din spate în care se aflau 20 de pasageri a deraiat, s-a înclinat și a fost la un pas să se răstoarne. Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital. Garnitura traversa un viaduct aflat în reabilitare. După primele verificari, autoritățile au stabilit că din cauza săpăturilor terasamentul liniei a cedat.

Tot în Arad, la sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, două tramvaie s-au ciocnit, pe linia care face legătura între municipiul Arad și comuna Ghioroc, una dintre puținele linii extraurbane din țară. Trei pasageri, între care un copil, sunt răniți și au fost transportați la spital.

Incidentul intervinenea la câteva ore după ce un alt accident de tramvai se petrecuse la Galați. Accidentul a avut loc atunci pe unul dintre arterele principale ale orașului. Primul tramvai staționa la semafor, moment în care a fost lovit din spate de un altul, care a venit cu viteză.Vatmanul vinovat de producerea accidentului susţine că nu a putut opri, pentru că şinele erau umede. Procurorii de la Galați au deschis un dosar în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri