Dragoș Tănase, RMGC: În 1991 eram student și făceam proteste în București

Data publicării:
dragos tanase RMGC rosia montana mediafax-4

În perioada '91 – '94, eu am venit în companie în 2008... În perioada respectivă eram student la ASE și făceam și eu proteste în Bucureşti. Atunci Minvest Deva a căutat parteneri pentru retehnologizare, inclusiv prin ambasadele României în străinătate. Gabriel Resources a fost singura care a venit cu o ofertă concretă de a finanța aceste activități”, a declarat Dragoș Tănase în emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi 24.

Acesta a răspuns unei întrebări a jurnalistei Elena Vijulie care a adus în discuție licitația din 4 septembrie 1995, când obiectivul era evaluarea și procesarea iazurilor de decantare, anunțul fiind publicat după desfășurarea licitației.

Afirmațiile au fost făcute în timp ce 5.000 de protestatari manifestau, în Piața Universității din București, față de proiect.

Dragoș Tănase a explicat că exploatarea minieră se va face, în Roșia Montană, în același loc în care se face minerit de 2.000 de ani și că Roșia Montană Gold Corporation are licență de exploatare pentru 1.000 de hectare.

Acesta a mai afirmat că vor exista patru cariere de suprafața, care vor fi exploatate pe rând, primele fiind Cetate și Cârnic. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri