„Dreptate” cu arma în mână! Câini împușcați în curtea stăpânului lor

Data publicării:
caini3

„Dreptate” cu arma în mână! Un paznic de vânătoare din Dolj a împuşcat fără să îi tremure mâna doi câini: îl bănuia pe stăpânul lor că este braconier. Proprietarul căţeilor neagă tot şi aruncă la rândul lui acuzaţii: animalele au fost împuşcate în curtea lui, şi puţin ar fi lipsit să nu fie şi el atins de alice. Poliţiştii verifică acum cine are dreptate.

Nu trage!... (se aud două focuri de armă)
Filmează-l, măi! Filmează-l, măi, şi pe ăsta!
Uite, mă, câmpul aici, mă!... ( se aud câinii care latră)

Două focuri de armă, urmate de urletul câinilor căzuţi în bătaia puştii paznicului.

Treci că trag! Treci că trag!... (se aude foc de armă, scheunat de câine)

Shakira şi Hari, doi ogari în vârstă de nouă luni se jucau în grădina stăpânului lor. Au fost luaţi la ţintă de un paznic de vânătoare şi împuşcaţi fără motiv, spune bărbatul care îi creştea.

Florin Pipera, stăpânul câinilor: Am plătit câinii ăia şi acum a venit el şi i-a împuşcat aici. Dacă ne prindea la braconaj, da... era altă chestie. Dar a venit şi i-a împuşcat aici, în curte.

Paznicul care a împuşcat câinii le-a spus poliţiştilor că animalele erau folosite de braconieri la vânătoarea de iepuri pe fondul de vânătoare pe care el îl apăra. Mai mult, susţine că a fost agresat. Mama lui este gata să depună mărturie.

Mama paznicului: I-a dat în cap să-l omoare!
Reporter: Cine, cui?
Mama paznicului: Braconierii, fiului meu.

Localnicii au altă variantă. Spun că paznicul îşi făcuse un obicei să împuşte câini.

Localnic: Umblă cu puşca prin sat parcă ar merge prin Texas. O are la spinare. Nu se poate treaba asta.
Localnic: A împuşcat acum câţiva ani în curtea şcolii câinii. Acum câteva luni a împuşcat la cineva, o familie.

Şi paznicul de vânătoare şi stăpânii câinilor împuşcaţi de acesta sunt acum anchetaţi. Poliţiştii trebuie să afle cine are dreptate.

Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj: Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat persoanele implicate şi au identificat, în vederea continuării cercetărilor, două cadavre de câini din rasa ogar, o armă şi patru cartuşe de vânătoare. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj şi uz de armă fără drept.

Pentru uz de armă fără drept, paznicul de vânătoare riscă trei ani de închisoare. Stăpânii câinilor împuşcaţi de acesta ar putea ajunge şi ei după gratii dacă sunt găsiţi vinovaţi de braconaj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri