Drifturi cu TIR-ul la prima ediție a Festivalului Internaţional al Transportatorilor din țară

Data publicării:
drift

Mii de clujeni au mers la Jucu, atraşi de spectacolul TIR-urilor conduse ca în filmele americane de acţiune.

Recomand pe această cale colegilor mei tirişti să nu încerce acest lucru cu camioanele de serviciu. Acesta este un camion setat să facă aşa ceva”, a spus Augustin Jumuga, unul dinhtre participanți.

Mulţi dintre spectatorii au recunoscut că au venit ca să se convingă cu ochii lor că maşinile de mare tonaj pot fi face un astfel de spectacol.

Dincolo de spectacolul de drift, vedeta zilei a fost un tir produs în 2004 în Canada şi care a trecut în ultimii ani prin nenumărate etape de tuning făcute în Germania. Acesta a fost votat cel mai frumos vehicul din competiţie.

Ne-am prezentat cu un Peter Bilt 379, o maşină canadiană cumpărată de un român din Constanţa. E o maşină tunată pentru concursuri şi divertisment”, a spus Nicolae Dudun, șofer de TIR.

TIR-ul are un motor de 15.000 de centrimetri cubi, peste 600 de cai putere şi poate să transporte 44 de tone de marfă.

E un festival destinat acestor comunităţi care bântuie şoselele, tiriştii şi motocicliştii. Este pentru prima dată când au fost puşi faţă în faţă şi pe pare că s-au înteles foarte bine”, a declarat Tudor Runcanu, organizatorul festivalului.

Aceasta a fost prima ediţie a Festivalului Internaţional al Transportatorilor, organizat de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri