Dronă doborâtă cu mătura...la penitenciar

Data actualizării: Data publicării:
drona-penitenciar-5

O dronă care zbura deasupra penitenciarului din Ploiești a fost dărâmată cu mătura de un gardian. Drona nu se afla accidental deasupra Penitenciarului, ci avea o misiune sigură: transporta un telefon mobil pentru un deținut, relatează ziarulincomod.ro, care prezintă și mai multe fotografii.

drona-penitenciar-1 drona-penitenciar-5 drona-penitenciar-6 drona-penitenciar-8

Angajații peniteniciarului din Ploiești spun că se confruntă aproape zilnic cu persoane care încearcă să introducă în spatele gratiilor obiecte interzise, de la telefoane până la droguri și chiar arme albe.

Pedeapsa pentru introducerea în penitenciar a acestor obiecte este de la șase luni la trei ani sau amendă, dar nu deținuții sunt sancționați, ci rudele sau prietenii care sunt descoperiți când introduc astfel de obiecte în penitenciar, precizează subcomisarul Cristina Comnea.

De obicei, obiectele interzise sunt ascunse în încălțăminte, în haine, în alimente, salam, conserve, pâine. Însă cea mai recentă metodă este cea cu drone. Numai că sistemele aeropurtate de tip dronă sunt relativ ușor de interceptat, deoarece emit semnale acustice și sonore.

Telefoanele sunt aduse de obicei de rudele sau prietenii celor aflați în detenție și aruncate peste gard în curtea interioară a Penitenciarului Ploiești, după lăsarea întunericului. Metoda este foarte accesibilă, având în vedere că penitenciarul se află în mijlocul orașului, fiind înconjurat de case, iar pe o latură de o stradă rar circulată. Multe dintre aceste telefoane sunt găsite de paznici, dar sunt și cazuri, deloc puține când deținuții ajung în posesia lor. Telefoanele sunt folosite în multe cazuri la înșelăciuni de tip metoda Accidentul sau Procurorul, scrie ziarulincomod.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri