Drum alunecos. Trei accidente în câteva zile, pe Bulevardul Unirii

Data publicării:
masina in fantana arteziana

În drum spre serviciu, un şofer a ajuns cu maşina într-una din fântânile arteziene de pe Bulevardul Unirii din Capitală. Nu îşi dă seama cum a păţit aşa ceva, dar atrage atenţia că drumul este deosebit de alunecos.

„Deci, intră în curbă acolo şi uită-te să vezi cum e. Pune piciorul să vezi cum e. De acolo e. Nu am intrat cu viteză, nu a fost nicio...”, spune șoferul.

Aproape două ore s-au chinuit pompierii să scoată maşina din fântână. Este al treilea accident în acelaşi loc, în mai puţin de o săptămână.

Poliţiştii dau vina pe viteză, dar vor să ştie dacă nu cumva mai există o explicaţie.

„Este o zonă în care deseori se înregistrează evenimente rutiere cu pagube materiale. Şoferii nu adaptează viteza la condiţiile de drum. Am făcut o înştiinţare către administratorul drumului cu privire la materialele care au fost împrăştiate pe carosabil pentru a se circula în siguranţă”, spune Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti.

Firma de salubrizare susţine că a folosit clorură de calciu, o substanţă verificată şi aprobată de Institutul de Cercetări Chimice.

„Este o substanţă hidrofilă care, în general, absoarbe umezeala şi de aceea se observă această imagine şi senzaţie de a fi ud. Joi spre vineri noaptea au fost probleme. Atunci s-a împrăştiat. Dacă existau probleme de genul acesta, se putea întâmpla oriunde”, a spus Sorin Velicu, director operaţional al firmei de salubrizare care și-a împrăștiat substanța.

În cazul în care se dovedeşte că a folosit substanţe periculoase, firma de salubrizare riscă să fie amendată, iar şoferii pot cere daune în instanţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri