Drum de 21 de kilometri, asfaltat în șapte ani

Data publicării:
drum1

După şapte ani de lucrări şi trei constructori schimbaţi, drumul judeţean Răchiţele - IC Ponor, care face accesul în Parcul Natural Apuseni, a fost asfaltat complet pe cei aproape 21 de kilometri.

A fost drum forestier și s-a cărat mult material lemnos pe el. Nu au fost amenajate șanțurile și din cauza ploilor și a condițiilor de climă pe porțiunea Răchițele - IC Ponor cu mașini mici se circula extrem de greu. Acum, chiar îi o zonă turistică cu potențial și se circulă extrem de bine”, spune Lucian Radoviciu, viceprimar comuna Mărgău, județul Cluj.

Şoferii care mergeau în zonă parcurgeau cei aproape 21 de kilometri de drum într-o oră. Acum, timpul s-a înjumătăţit și toată lumea este mulțumită:

- Îi suficient. Îi drum normal acum.
- Acum îi foarte bun. De șapte ani... a fost cazul să îl termine

Vestea că drumul a fost asfaltat a atras în zonă mulţi turişti din străinătate:

- Suntem din Ungaria, din oraşul Gyula, şi vom sta aici în tabără în weekend.
- Drumul e foarte frumos! Cu trenul poţi să vii până la Huedin şi de acolo pe jos.

Veneau și se plângeau foarte mulți și era un dezastru. Erau gropi. Turiștii erau foarte descurajați”, spune Maria Rășinaru, proprietar pensiune.

Investiţia s-a ridicat la 75 de milioane de lei, dintre care 68 de milioane de lei de la Uniunea Europeană.

În primăvară, până acum au mai fost nişte lucrări de corecţie, ce mai rămăsese. S-au finalizat şi aceste lucrări, şi prin urmare s-a dat în folosinţă. Pentru anul ăsta au mai rămas acostamente şi fixări de ziduri de susţinere”, a declarat Vakar Istvan, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de modernizare a şoselei Răchiţele - IC Ponor au început în 2009 şi ar fi trebuit să se încheie după trei ani. Proiectul s-a blocat, însă, de mai multe ori, după ce primul constructor a renunţat la contract.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri