Drum național supravegheat din elicopter

Data publicării:
Capture-1

„Din momentul ridicării, elicopterul supraveghează drumul național 6 din județul Caraș-Severin pe o distanță de 108 kilometri”, relatează Vlad Ungar reporter Digi24 Timișoara.

Oamenii legii au apelat la această metodă după ce au observat că în zona a crescut numarul accidentelor. Numărul mașinilor s-a dublat, pentru că tirurile spre Bulgaria, Turcia și Asia trec pe această arteră.

Acum trei ani, traficul, media zilnică se situa undeva la 6.000 de unități per 24 de ore, la momentul actual discutăm despre 11-12.000 de unități, aproape dublu față de acum trei patru ani”, spune comisar șef Decebal Davidoiu, șef serviciu rutier IPJ Caraș-Severin.

Așa că acum șoferii care încalcă regulile de circulaţie sunt filmați din elicopter, iar polițiștii de la sol sunt anunțați și îi pot opri imediat.

„În stânga mea este sistemul de observare în care este montată efectiv o cameră care permite monitorizarea traficului. Prin aceste două joystick-uri pot manevra camera, o pot focusa. Ea este efectiv orientată spre mașina țintă care săvârșește o infracțiune”, explică maistru militar principal Claudiu Tuzlaru, de la Unitatea Specială de Aviație Tulcea.

Elicopterul va survola Drumul Naţional 6, în județul Caraș-Severin, până la sfârșitul săptămânii. De la începutul acestui an, 14 persoane şi-au pierdut viața în accidente rutiere produse în județul Caraș-Severin, mai bine de jumătate, pe DN6.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri