Drum spre Parcul Natural Apuseni, plin de gropi

Data publicării:
drum

Asfalt găurit, denivelat ori chiar porţiuni de şosea surpată. Asta îi întâmpină pe turiştii care încearcă să viziteze cel mai întins platou montan din Munţii Apuseni sau care doresc să viziteze Lacurile Gilău şi Tarniţa.

Şoferii care îşi pun la grea încercare maşinile pentru a parcurge cei 50 de kilometri de la Cluj-Napoca sunt nemulțumiți:

- Destul de rău. E plin de gropi şi aici şi mai în sus. Nu ştiu când o să se repare, dar cel puţin o dată pe săptămână ori la două săptămâni vin şi cam rupe maşina.

- Gropi şi am observat în câteva locuri că sunt şi câteva alunecări de teren.

- Foarte prost. De la Tarniţa în sus e porţiune foarte rea până sus în sat şi din sat dezastru.

Cei care se încumetă să urce pe acest drum pentru a admira peisajul de la o altitudine de 1.250 de metri sunt tot mai puţini. În ultimii doi ani numărul turiştilor a scăzut cu 15%, în comuna Mărişel, poarta de intrarea în Parcul Naţional Apuseni.

Îi cam sperie, să știți, pe unii. Care vin din alte judeţe spun că ar reveni că zona e frumoasă şi peisajul extraordinar, dar drumul e rău”, spune Claudia Perşa, proprietar de pensiune.

Cel puţin de trei, patru ani, n-am mai văzut să se lucreze pe drumul respectiv”, spune Dumitru Sfârlea, primarul comunei Gilău.

Alin Iuga, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, a declarat că „resursele financiare fiind limitate s-a produs o anumită programare şi prioritizare în timp. Pentru anul acesta sunt prevazute lucrări de întreţinere curentă. Vor fi plombate gropile.

Drumul judeţean ar putea fi reparat ca la carte abia la anul, mai spun autorităţile locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri