Drumul care se termină în pădure. Autorităţile din Caraş-Severin nu au reușit să asfalteze șapte kilometri de șosea

Data publicării:
paduree

Mii de turişti mulţumiţi şi o cale mai scurtă către judeţul vecin au fost motivele pentru care reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara când au dispus modernizarea drumului care leagă Lunca Cernii de localitatea Rusca Montană, din Caraş-Severin. Au cheltuit 23 de milioane de euro din fonduri europene pentru 30 de kilometri de drum.

Dar autorităţile din judeţul vecin nu au considerat şoseaua necesară, aşa că proiectul s-a oprit între copaci.

Am rămas uimiţi când am văzut prima oară că se termină brusc în pădure. Şi am făcut şi noi poze”, spune unul dintre turiști.

Hunedorenii spun că drumul le-ar fi extrem de util, deoarece acum, pentru a ajunge în judeţul vecin, trebuie să ocolească mai bine de 80 de kilometri.

Oamenii ciurculă cu căruţele, cu maşini de teren. Mai e o distanţă foarte puţină, de 7 kilometri până la asfaltul din Ruschiţa”, explică Liviu Lupulescu, primarul din Lunca Cernii.

Dar reprezentanţii Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu se grăbesc să-l termine.

Nu era o prioritate acest drum. Pentru judeţul Caraş-Severin, practic n-are nicio importanţă nici economică, doar dacă punem în valoare frumuseţile locului”, susține Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Județean Caraş-Severin.

Caraş-Severin şi Hunedoara sunt legate acum prin Drumul Naţional 66 şi prin alte cinci drumuri judeţene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri