Drumul către cea mai frumoasă cascadă din lume stă surpat de aproape nouă luni de zile

Data publicării:
drum

Într-un top al celor mai frumoase cascade din lume, cea de la Bigăr, din Caraş-Severin, este pe primul loc. Faimoasa publicaţie Huffington Post a descris-o ca „un loc desprins din basme”. Dar ca să ajungi aici ai nevoie de mult curaj pentru că drumul trece pe lângă o groapă imensă formată în şosea.

„Zidul de sprijin şi acostamentul drumului s-au prăbuşit pe o lungime de 30 de metri în urma unei ploi torenţiale. Au trecut de atunci nouă luni, iar şoseaua nu a fost reparată nici până acum”, relatează Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timişoara.

Iar groapa s-ar putea mări, pentru că asfaltul care încă nu a luat-o la vale este măcinat de ape şi se poate prăbuşi în orice moment.

Șofer: O să meargă jos toată banda asta.

Reporter: Aţi văzut pe cineva lucrând la groapă?

Șofer: Nu. Am văzut ceva topometrişti, tot măsurau, dar nu se mai apucă nimeni de ea.

Compania Națională de Drumuri nu a început lucrările de refacere a şoselei, dar pe site-ul propriu anunță că le va termina în acest an, dar fără a preciza o dată exactă.

CNADNR SA anunţă participanţii la trafic că circulaţia pe DN 57B km 9+950 - 9+980 se desfăşoară îngreunat pe 1/2 cale din cauza prăbuşirii zidului de sprijin şi cedării acostamentului. Termen de finalizare: anul 2015”, se arată pe site-ul companiei.

În fiecare an, mii de turişti din ţară şi din străinătate riscă şi merg pe drumul stricat ca să vadă cascada-minune.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri