Sari la conținut

Drumuri judeţene din Braşov, declasate

Chiar dacă pare greu de crezut, drumul pe care ne aflăm este o arteră judeţeană ce leagă două localităţi din aproprierea Făgăraşului. Nu a fost asfaltat niciodată iar pe anumite porţiuni este aproape imposibil de parcurs cu autoturismul”, relatează Sorina Secelean, reporter Digi24 Braşov

Pe acelaşi drum , un pod peste râul Olt stă să cadă. Autorităţile din Şercaia nu au bani să repare şi podul, să asfalteze şi drumul, aşa că nu vor să le preia de la Consiliul Judeţean.

Când trece una mare, aşa face podul, se mişcă.

Un drum care leagă două zone turistice de la poalele munţilor Făgăraş le strică socotelile proprietarilor de pensiuni din zonă.

„Eu, când am făcut investiţia aici, acum mai bine de zece ani şi am luat terenul şi am vorbit cu primarul şi aşa, mi s-a spus că acest drum se va asfalta”, spune Alexandra Barradell, proprietar de pensiune.

Consiliul Judeţean susţine că nu-i poate obliga pe primari să repare drumurile stricate, dar că autorităţile locale pot accesa mai uşor fonduri pentru repararea lor.

„Care nu vor fi acceptate, vor rămâne Consiliului Judeţean în întreţinere, ca şi până azi”, afirmăAdrian Gaborm, vicepreşedinte CJ Braşov.

Judeţul Braşov are 751 de kilometri de drumuri. Dintre acestea, Consiliul Judeţean a propus ca 204 kilometri să fie transformaţi în drumuri comunale. În acest moment, în planurile de reabilitare sunt cinci drumuri din judeţ, cu costuri de aproape 50 de milioane de euro.