Dubă căzută în Bistriţa. Cum a supravieţuit doar pasagerul de pe "locul mortului"

Data actualizării: Data publicării:
accident ISU Neamt 050418 (1)

Oamenii care şi-au pierdut viaţa în duba înghiţită de apele Bistriţei nu aveau nicio şansă să se salveze. O spun specialiştii în siguranţă rutieră, care susţin că improvizarea unor banchete într-o dubă de marfă le-a fost fatală victimelor.

Digi24 a filmat într-o autoutilitară asemănătoare celei implicate în accident, în această dimineaţă.

Cum a reuşit să se salveze singurul supravieţuitor?

Pilotul Sorin Ene explică faptul că este excepţia de la regulă, salvându-se exact cel care stătea pe „locul mortului”, cu avantajul însă că acel loc era cel original al maşinii.

„Nu ştiu dacă purta sau nu centura. Dar breşa pe care şi-a creat-o în parbriz l-a făcut să se salveze. L-a ajutat faptul că era conştient, iar adrenalina şi disperarea l-au făcut să tragă de parbriz şi să se salveze.”, explică pilotul Sorin Ene.

Există informaţii care spun că locurile din spate au fost create artificial şi că nu erau din fabrică. Sorin Ene explică faptul că, în situaţia locurilor improvizate, reacţia corpului uman în momentul unui impact este asemănătoare mişcării unui palet de marfă în momentul unei mişcări bruşte.

„Nu sunt mari şanse să te poţi elibera. Eu tind să cred că acei oameni au murit înecaţi fără să îşi dea seama, fără discernământ.Impactul a fost devastator pentru ei pentru că oamenii aceia nu aveau centura de siguranţă. Este foarte greu să deschizi o uşă asupra căreia apasă presiunea apei”, a adăugat pilotul.

Citiţi şi:

Mărturia singurului supraviețuitor al accidentului din Neamț. 9 colegi de-ai lui au murit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri