Dubla sinucidere de la Iași. Detalii din ancheta unei tragedii greu de explicat

Data actualizării: Data publicării:
sinucidere maleon iasi

Tragedia de Crăciun de la Iaşi a fost o dublă sinucidere şi nu o crimă, urmată de sinucidere, aşa cum s-a presupus iniţial - este ipoteza pe care merg acum anchetatorii. Pentru rudele şi cunoscuţii directorului Bibliotecii Universitare din Iaşi şi soţiei acestuia tragedia este însă inexplicabilă. Anchetatorii spun la rândul lor, că cei doi soţi nu aveau urme de violenţă sau traumatisme.

Analizele criminalistice arată că cei doi soţi au murit la distanţă de cel mult trei ore. Amândoi au folosit aceeaşi metodă de a-şi lua viaţa.

Mai întâi persoana de de sex feminin, după este posibil să fi fost găsită de soțul acesteia, care ulterior s-a spânzurat și el. Modalităţile de sinucidere sunt identice, iar la necropsie nu au rezultat niciun fel de urme de violență sau traumatisme. Ea a murit prima, fiind în același loc găsite cadavrele, firesc, a găsit-o pe ea. (reporter: Au lăsat bilet de adio?) Nu, nu, spune Carmina Pascal, prim-procuror.

Toţi cei care-i cunoşteau sunt în stare de şoc. Aveau planuri de viitor. În urmă cu două săptămâni, îşi cumpăraseră o maşină nouă. Îngenuncheat de durere, nașul celor doi soți nu înţelege ce s-a întâmplat.

„Nu știu nimic”, spune el.

Apropiaţii spun că cei doi şi-ar fi dorit şi un copil.

Nu pot să îmi exprim prin cuvinte așa ceva. Este foarte greu de imaginat așa ceva. E o tragedie, greu de explicat”, spune un apropiat.

Ei se înțelegeau foarte bine. Erau oameni educați. Calmi. Am rămas toți fără cuvinte. El a ținut foarte mult la dânsa, foarte mult. O iubea foarte mult”, spune un apropiat al familiei.

Mediul academic din Iaşi deplânge tragedia din ziua de Crăciun.

„Dl. Bogdan Maleon mi-a fost student, asistent și apoi un apropiat colaborator. L-am apreciat întotdeauna pentru seriozitatea cu care a înțeles să-și facă meseria de dascăl și pentru talentul de cercetător. Soția lui, dna Anda Maleon mi-a fost, de asemenea, studentă. Una dintre studentele cele mai bune și mai inteligente din câte am avut. Inexplicabila lor dispariție mă afectează profund și încerc un regret imens, ca atunci când pierzi doi oameni apropiați”, a scris Alexandru-Florin Platon, apropiat al familiei.

Semne ar fi fost totuşi că ceva nu era în regulă. La sfârşitul lunii trecute, Anda Elena Maleon scria pe reţelele de socializare: „Eu vreau ca la finalul vieţii să nu îmi fie ruşine de mine". Psihologii iau în calcul o poblemă ce apare mai ales printre cei care petrec mult timp la serviciu.

Sunt anumite categorii profesionale care au nevoie de asistenţă psihologică. Asistenţă din partea specialiștilor în sănătate mentală. De niște proceduri care îi ajută să facă trecerea din ceea ce fac efectiv în profesia lor și ceea ce fac în viaţa de zi cu zi”, spune Mircea Popovici, psiholog.

Cei doi soţi au fost găsiţi morţi în casă de rudele îngrijorate că nu au ajuns la masa de Crăciun. Ancheta în cazul misterioasei duble sinucideri e abia la început.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri