Duminica Floriilor la Vatican. Papa Francisc a oficiat prima sa slujbă importantă, în faţa a zeci de mii de oameni

Data publicării:
2403 20vatican-56619

Zeci de mii de oameni din toate colţurile lumii au venit la Vatican pentru a asculta liturghia oficiată de primul Papă iezuit din istorie. „Duminica Floriilor este mereu importantă, pentru că marchează începutul Săptămânii Patimilor. Ne aducem aminte de moartea şi Învierea Salvatorului nostru. Noul Papă este un dar de la Dumnezeu şi îi suntem recunoscători”, spune un creştin sosit în pelerinaj.

Am venit să-l vedem pe Papa Francisc. Este un Papă minunat. Mi-am adus copiii ca să îl vadă de aproape”, spune alt pelerin.

La fel ca la ceremonia de înscăunare de la începutul săptămânii, Suveranul Pontif s-a plimbat şi de această dată prin mulţime, la bordul papamobilului. A ales o maşină fără geamuri de protecţie şi s-a oprit de mai multe ori pentru a-i îmbrăţişa pe credincioşi.

Papa Francisc a anunţat că slujba din Joia mare va avea loc într-un centru de detenţie pentru minori din Italia. Aici, Suveranul Pontif le va spăla picioarele prizonierilor, o tradiţie care face parte din ceremoniile religioase dinaintea Paştelui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri