Dunărea, la cel mai mic nivel din ultimii 32 de ani

Data publicării:
dunaresecata

ACTUALIZARE 15.35. Administrația Națională Apele Române estimează „instalarea unei tendinţe de uşoară creştere a debitelor pe Dunăre la intrarea în ţară, începând cu data de 19 august 2015”. Potrivit sursei citate, nu sunt probleme în alimentarea cu apă a Municipiului Bucuresti deoarece există o rezervă de apă suficientă în acumulările de pe râurile Argeș și Dâmbovița.


O situaţie oarecum asemănătoare am avut în 2003, însă valoarea debitului pe Dunăre atunci a fost ceva mai mare, în jur de 3000, iar 2.300, cel puţin din 1983, de când lucrez la Apele Române, nu s-a înregistrat niciodată asemenea valoare”, a declarat Marian Tălău, directorul Administraţiei Bazinale Jiu.

În aceste condiţii, traficul fluvial este îngreunat, la Bechet circulă doar bacul bulgăresc, iar cei 20.000 de oameni care trăiesc în Calafat primesc apă la robinet doar patru ore dimineaţa şi patru ore seara.

Pe de altă parte, un vas de agrement de mici dimensiuni a fost la un pas să se răstoarne ieri, în apropierea portului Gârla Mare, din judeţul Mehedinţi. Velierul, aflat sub pavilion austriac, a eşuat pe un banc de nisip din cauza curentului puternic şi apelor scăzute ale fluviului Dunărea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri