Sari la conținut

E. Hurezeanu, despre cazul Elenei Udrea: „Suntem la începutul unei suite impresionante de scandaluri și opinia publică din România va fi zguduită de descoperiri”

Emil Hurezeanu a explicat la Digi24 de ce toate dezvăluirile au loc acum. „Este una dintre puținele concluzii, certe care se pot trage în urma acestui scandal iscat la vârful sistemului politic și instituțional al statului român. Între un ministru foarte influent și unul dintre principalii controlori ai releelor de putere din ultimii zece ani, Elena Udrea și serviciile de informații, în speță SRI prin reprezentatul interimar domnul Coldea. Acest stat, cu instituțiile lui, inclusiv cu cele care acum își fac treaba ca să zic așa, sunt convocate să depună mărturii, să citească dosare, să compare în fața unei comisii de audiere care difuzează acte de acuzare, cereri de arest preventiv. Deci, toate instituțiile astea care se numesc DNA, SRI, minister, Guvern, Președinție, într-un fel sau altul au camuflat potențialul conflictual care acum sare ca o explozie. O bombă fragmentară! Altă concluzie nu există! Nu aruncăm vina pe cineva. Putem să ne gândim că persoanele în mod evident poartă răspunderea propriilor fapte și în jurul doamnei Udrea se adună cele mai multe fapte. Și suspiciunile care se îndreaptă spre domnia sa se vor transforma în acte de acuzare”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24. 

Jurnalistul a mai spus că statul, prin reprezentanții lui, „a cocoloșit, a adăpostit, a protejat, a clocit această poveste care are de-a face cu hoția cu abuzul, cu excesul de putere, cu indiferența față de societatea guvernată, cu încălcarea legilor, cu subdezvoltarea României”.

Cred că societatea românească se află pe o cale de clarificări și ceea ce se întâmplă acum este un loc important de clarificări pentru că are de-a face cu justiția, are de-a face cu făptași iluștri, cu raporturile neclare de protecție din interiorul sistemului. Vor apărea lucruri mai mult sau mai puțin tulburătoare pentru noi. Multe nu ni se înfățișează. Suntem la începutul unei suite impresionante de scandaluri și opinia publică din România va fi în continuare zguduită de descoperiri, dar există și posibilitatea unor rectificări. Statul care a permis abuzul e același stat care acum și-l recunoaște”, a conchis jurnalistul Emil Hurezeanu.