E. Hurezeanu, despre vizita lui T. Băsescu în Germania: Efectele de presă au fost importante

Data publicării:
traian basescu cotroceni presidency ro 26 feb

Foarte interesant discursul. Păcat că sala era goală, dar efectele de presă au fost importante. Au venit două, trei persoane care fac articole mari, de reporter, de relatare, dar şi de interpretare, cum se întâmplă în presa germană unde informaţia nu este pur şi simplu relatată, ci există şi o opinie. A apărut pe net în această seară un articol de patru pagini despre discursul lui Traian Băsescu pe site-ul Die Welt, ziar conservator. Este unul dintre cele mai dinamice şi mai influente ziare la dreapta asumată”, a afirmat Emil Hurezeanu în emisiunea „Jurnalul de seară” de la Digi24.

Potrivit acestuia, articolul cu titlul „România a intrat în Uniunea Europeană cu romi cu tot” este o pledoarie pentru nuanţe şi raţionalizare a discursului german şi occidental, dar mai ales din ţările nou primitoare de imigranţi români şi bulgari, mulţi dintre ei romi. 

De obicei preşedinţii, cancelarii, alţi regi, regine când vin în vizită oficială la Berlin nu se bucură la câteva ore de o astfel de reflectare, pentru că problema interesează în Germania”, a mai spus jurnalistul.

Emil Hurezeanu a atras atenția că la finalul articolului apare un grafic care evidențiază faptul că, în ultimii 20 de ani, din toți imigranții care au ajuns în Germania, cel mai mare procent de studii superioare este al imigranților români, de peste 25%.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri