E. Hurezeanu: Nu cumva sunt prea prezente serviciile de informaţii în operaţiuni comerciale?

Data publicării:
hurezeanu la digiwolrd

Emil Hurezeanu a comentat în emisiunea „Jurnalul de seară”, de la Digi24, informația potrivit căreia negocierile cu Kazahstanul, privind recuperarea integrală a creanţelor Rompetrol, ar fi fost purtate în 2010 de ofiţeri ai serviciului secret al MAI. 

Acest serviciu face parte din frontul de contrainformaţii. Împreună cu SRI ne apară de investitori. Nu ştiu ce competenţe are Doi şi-un sfert, mai ales că era un serviciu destul de ciudat. Şi-a schimbat destul de des şefii în perioada respectivă”, a afirmat analistul Emil Hurezeanu.

Jurnalistul a întrebat, retoric: „Ce caută acest serviciu intern al ministerul de Intrene pe o piaţă de negociere unde trebuie să fie cei mai buni experţi? Nu cumva sunt prea prezente serviciile de informaţii când e vorba de operaţiuni comerciale, de politică extrenă?”.

Nu e bine să asociezi serviciile în afaceri care nu ţin de natura lor şi mai ales care nu sunt reuşite”, a concluzionat Emil Hurezeanu.

Acesta este de părere că locul serviciilor secrete ar fi fost în proiectul eșuat Nabucco.

Sau poate serviciile au dat informații politicienilor, dar politicienii, dintr-un simț al discreției care trebuia să îi pună în lumina celor care nu pierd niciodată, nu au ținut cont de ele”, a mai spus analistul. 

Foști miniștri de Interne au confirmat că negocierile cu Kazahstanul, privind recuperarea integrală a creanţelor Rompetrol, în valoare de 660 de milioane de dolari, au fost purtate în 2010 de ofiţeri ai serviciului secret al MAI.

Citiți și: 

Datoriile Rompetrol, negociate în secret

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri