Echipele Digi24 au înfruntat viscolul şi zăpada pentru a oferi informaţii obiective şi imagini concludente

Data publicării:
radulescu teren

26 de echipe de reporteri şi cameramani s-au pus în mişcare încă de vineri seara, imediat ce vremea a dat primele semne că se înrăutăţeşte. Rând pe rând, reporterii Digi24 s-au îndreptat spre zonele ce aveau să devină punctele-cheie dintr-o mare albă. În cele aproape cinci zile în care România a fost practic sub zăpadă, jurnaliştii noştri au relatat, pas cu pas, în direct, situaţia din localităţile sinistrate.

Una dintre echipele Digi24 a traversat aproape întreg sudul României. De la Drobeta Turnu Severin şi până la Buzău, jurnaliştii au parcurs nu mai puţin de 1.300 de kilometri. În multe situaţii au fost nevoiţi să meargă şi pe jos.

Nu au lipsit momentele dificile, atunci când colegii noştri au rămas ei înşişi înzăpeziţi.

O altă echipă a parcurs aproape 700 de kilometri pentru a vă informa despre situaţia din Brăila, Urziceni, Făurei, dar şi din Capitală.

De multe ori, din cauza şoselelor blocate, reporterii noştri au fost nevoiţi să aleagă rute ocolitoare. Acolo unde autorităţile n-au reuşit să ajungă, jurnaliştii noştri n-au ezitat să-i ajute pe localnici. O femeie din Făurei a putut ieşi din casă după ce colegii noştri au deblocat intrarea acoperită de zăpadă.

Situaţia a fost dificilă şi în judeţul Prahova, unde reporterii noştri au acoperit 100 de kilometri de teren pentru a vă arăta dacă şi cum intervin autorităţile, şi cum fac faţă localnicii căderii masive de zăpadă.

Probleme nu au fost însă doar în localităţile mici. De exemplu, zeci de oameni au rămas captivi 48 de ore în oraşul Râmnicu Sărat, după ce drumurile au fost blocate. Reporterii noştri au fost prezenţi şi acolo.

Râmnicu Sărat a fost doar un punct pe traseul de aproape 450 de kilometri parcurși de jurnaliștii Digi24 în aceasta zona. Au urmat relatări din municipiul Buzău, dar şi din alte localitasi înzăpezite. Punctul culminant l-a reprezentat acţiunea de salvare a măicuţelor de la Mănăstirea Podul Bulgarului, la care s-a putut ajunge doar cu ajutorul armatei.

V-am relatat apoi despre autorităţile căzute chiar ele în capcana nămeţilor.

Din peisajul dezolant creat de vremea rea n-au lipsit nici accidentele rutiere. Cel puțin 35 de mașini s-au tamponat pe Autostrada Soarelui. Ulterior, autorităţile au decis închiderea acesteia, iar şoferii au putut circula doar pe vechiul drum spre mare. Şi aici au fost însă probleme.

Urmează însă alte zile dificile, în care se anunţă viscol şi căderi masive de zăpadă în judeţele afectate deja de vremea rea. Reporterii Digi24 vor fi însă negreşit acolo, pentru a vă ţine la curent cu tot ce se întâmplă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri