Efectele integrării în Uniunea Europeană pentru români

Data publicării:
drapel romania ue resize -Mediafax Foto-Bogdan Baraghin

Prin tratatul de aderare, românii nu au avut acces liber pe piaţa muncii timp de cinci ani. Interdicţia a fost însă prelungită şi, abia acum, la şapte ani de la integrare, românii au libertatea totală să muncească în Europa.

Imediat după aderarea în Uniunea Europeană, românii au aflat că trebuie să se poarte blând cu porcul, atunci când îl sacrifică de Crăciun şi, prin urmare, au învăţat repede ce înseamnă asomarea.

Românii au fost nevoiţi să integreze şi ultimul drum în Uniunea Europeană. Asta pentru că Europa ne-a scos mortul din casă şi ni l-a dus în capelă. Urmare a regulilor comunitare, românii nu şi-au mai jelit apropiaţii acasă, ci în capele.

Din cauza reglementărilor Uniunii Europene, românii erau cât pe ce să rămână fără mici pe grătar. Uniunea anunţase că va interzice alimentele care conţin bicarbonat. Pericolul a trecut, după ce micii au fost incluşi în categoria produselor tradiţionale care nu sunt supuse regulamentelor stricte.

De la anul, toţi europenii ar trebui să scape de roaming, graţie eforturilor Parlamentului şi Comisiei Europene. Mai este de trecut însă un hop. Măsura trebuie aprobată şi de Consiliul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri