Efectele recursului compensatoriu: Un violator eliberat mai repede a agresat din nou

Data actualizării: Data publicării:
inchisoare puscarie celula shutterstock_242604481

Controversatele prevederi ale legii care scoate infractorii mai devreme din penitenciar au efecte teribile. Un bărbat a agresat o fetiţă de 13 ani în scara unui bloc din Bucureşti. Vorbim despre un individ care fusese condamnat anterior pentru viol, dar care a fost eliberat în octombrie anul trecut, chiar în prima zi în care a intrat în vigoare legea recursului în compensatoriu. Avea interdicţie să pună piciorul în Capitală.

Camerele de supraveghere au avut un rol foarte important în identificarea și prinderea agresorului. Totul s-a întâmplat într-o scară de bloc din Sectorul 2 al Capitalei.

Fetița în vârstă de 13 ani venise să își viziteze bunicii, însă nu a mai apucat să urce până la etajul 9 pentru că bărbatul în vârstă de 41 de ani a agresat-o în fața liftului. Fetița s-a speriat și a început să urce pe scări, moment în care agresorul a fugit din scara blocului.

Bărbatul a mai avut astfel de antecedente. În anul 2011 el a fost închis pentru viol, fiind condamnat la șapte ani de închisoare. Însă în octombrie 2017 el a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu.

În acest moment, bărbatul este arestat pentru 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri