Sari la conținut

Efectul Colectiv | Proteste în mai multe orașe din țară

La Iaşi, peste o mie de tineri au mărşăluit pe străzile oraşului timp de mai bine de trei ore. În timpul acțiunii, un grup de tineri a dat foc fotografiei premierului Victor Ponta în semn că nu-l mai vor.

- Ponta, Ponta, la gunoi cu Ponta!

- Am ieşit ca să se facă dreptate undeva în ţara asta că în altă parte nu se face şi nu suntem nişte gunoaie!

- Dacă nu ieşim acum, când să ieşim? Acum e momentul să ieşim! Aici, în Iaşi e la fel ca în Bucureşti! Aici în Iaşi, nu doar sute, ci mii de oameni se adună pentru voi.

Oamenii spun că vor continua protestele până pe 8 noiembrie.

Alte 400 de persoane au protestat la Braşov.

- Cred că e prea multa ură zilele astea și e mult prea puțină compasiune și am venit mai mult să fiu împreună cu toți ceilalți așa cum trebuie să fim cu toții.

- Sper ca noi să ieșim și să facem tot ce trebuie ca să se ia măsuri și sper să fim noi, generația noastră cei care pregătim terenul pentru copiii noștri că altfel nu am făcut nimic.

- București, București, București!

În Timişoara, în piața în care în urmă cu 25 de ani s-a strigat pentru prima dată libertate, s-au adunat două sute de oameni. Manifestanţii au aprins lumânari în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv şi s-au rugat pentru sănătatea celor răniţi.

- Au murit 30-40 de copii și de asta am venit și noi suntem o mână de oameni în Timișoara.

Aproape 100 de constănţeni s-au adunat în centrul oraşului şi au cerut ca cei vinovaţi de tragedia din Colectiv să plătească.

- Vocea societăţii civile trebuie să fie auzită. Se pare că până acum nu ne-au auzit sau nu ne-am făcut noi auziţi. E momentul să fim auziţi, e momentul să vadă că suntem mulţi din cei care ne pasă.

- Este un sentiment pe care eu nu l-am mai simțit de la Revoluție încoace, de tristețe dar și de revoltă.

În piaţa Unirii din Cluj-Napoca, aproape 50 de oameni au protestat paşnic.

- Am vrea sa dam jos corupția și nu se poate, în primul rând guvernului ar trebui să îi fie frica de cetățeni, nu cetățenilor de guvern.

- Aș vrea să schimb toată țara pentru copiii mei și pentru copiii altora.

Manifestații au avut loc și la Brăila, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Ploiești, Miercurea Ciuc, Onești și Alba Iulia.

Efectul Colectiv | Revolta a 25.000 de români: Jos corupția!

FOTOGALERIE. Revolta generației Facebook

Pe aceeași temă