Efemer și rece. Un gălăţean a făcut un bust de zăpadă al lui Mihai Eminescu

Data publicării:
eminescu zapada

Mihai Eminescu a apărut după ultima ninsoare, lângă un om de zăpadă, care îi face concurenţă.

El fiind aşa, din zăpadă rece, cum e acum, este cald întotdeauna în inimile noastre şi în sufletul nostru”, a spus Petru Darie, autorul sculpturii de zăpadă.

De meserie proiectant de mobilă, Petru Darie a ţinut să arate vecinilor propria viziuna asupra lui Mihai Eminescu. Cum materie primă a avut din belşug, i-a ieşit o statuie de doi metri. Prima greşeală, ar spune criticii. Cârcotaşii mai pot găsi diferenţe între statuia pe care a folosit-o ca model şi chipul poetului naţional. E drept, nici domnul Darie nu a reuşit din prima încercare. Mai întâi, Eminescu a semănat cu un revoluţionar. Celebru şi el, ce-i drept.

Acum doi-trei ani, când a fost zăpadă, zic: băi, îl fac pe Eminescu. Şi cineva: 'a ieşit Avram Iancu' m-a întristat. Şi chiar şi eu am rămas uimit că nu mi-a ieşit”, a adăugat Petru Darie.

Uimiţi de ce văd, trecătorii se opresc să se fotografieze cu statuia de gheaţă. Unii îşi dau cu părerea, fără să ne dăm seama dacă vorbesc serios sau nu.

E făcută de vecinul de la parter, nea Petrică. Un artist. Nu am ştiut că are pasiunea asta. Cam vreo două-trei zile a muncit la ele. Super! Chiar îmi place, de asta m-am şi fotografiat. Mai rar aşa ceva”, a spus un vecin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri