EGIPT. Hosni Mubarak a fost transferat la un spital militar pentru o radiografie craniană

Data publicării:
mubarak 20afp 20mediafax 20foto 20str-39613

În cursul zilei, ministrul adjunct de Interne responsabil cu închisorile, Mohamed Ibrahim, a declarat că transferul fostului preşedinte a fost acceptat, precizând că Mubarak se va întoarce în celula sa după realizarea radiografiei.

Cererea de transfer a fost făcută de către familia şi avocaţii fostului preşedinte, care s-a rănit sâmbătă, alunecând în cabina de duş de la închisoare. Echipa medicală a constatat răni la cap şi o contuzie în zona pieptului.

Mubarak, în vârstă de 84 de ani, a condus Egiptul timp de trei decenii, înainte de a demisiona la 11 februarie 2011, sub presiunea protestelor masive care au durat 18 zile.

La 2 iunie, acesta a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru reprimarea revoltei populare împotriva regimului său, care s-a soldat cu 850 de morţi. Tribunalul l-a acuzat că nu a adoptat măsurile necesare pentru a împiedica aceste morţi.

Starea de sănătate a lui Mubarak a început să se înrăutăţească după arestarea sa, surse din securitate vorbind despre depresie acută, probleme respiratorii şi hipertensiune. La 11 iunie a suferit o defibrilaţie, în urma unui stop cardiac.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri